Deze website maakt voor optimale service gebruik van cookies. Door gebruik van onze website gaat u hiermee akkoord. Meer informatie vindt u in onze Privacyverklaring.

Ok

Het inbouwreservoir

Het nieuwe Prevista inbouwreservoir is de basis van ons nieuwe voorwandsysteem. Het is in alle Prevista WC-elementen gelijk. Vulventielen, afvoerventielen en het bedieningsmechanisme zijn in elke toepassing uniform. Zowel in het standaard element als ook bij de lage uitvoerings wordt het zelfde inbouwreservoir toegepast.

 • Wateraansluiting

  De flexibele wateraansluiting kan tot stand worden gebracht met een nieuw ontwikkelde adapter met afdichting aan de binnenzijde en maakt aansluiting aan elk leidingsysteem binnen enkele seconden mogelijk.

 • Blaasvormtechniek

  Het nieuwe inbouwreservoir wordt vanuit een geëxtrudeerde kunststof slang in het vormgereedschap geblazen. Het resultaat: maximale dichtheid en betrouwbare kwaliteit gedurende een lange tijd.

 • Vulventiel

  Het vulventiel kan zonder gereedschap worden in- en uitgebouwd, zodat snel opnieuw kan worden gevuld voor de naspoeling.

 • Spoelstroombegrenzer

  Bij alle sanitaire objecten kan de optimale spoelstroom worden ingesteld met de instelring. Vijf standen maken aanpassing aan elk sanitair object mogelijk.

Meer uitleg

Individueel design

De designmogelijkheden zijn evenwel divers, want het inbouwreservoir is compatibel met alle Visign bedieningsplaten. Zo zijn bij alle inbouwsituaties adviezen op maat voor individueel design mogelijk.

Made in Germany

Het inbouwreservoir wordt in Duitsland geproduceerd. Een duurzame productie is verzekerd, evenals zijn lange levensduur. Bovendien wordt elk inbouwreservoir voor de aflevering gecontroleerd op dichtheid en functie – voor hoogste veiligheid en kwaliteit.

Vanzelfsprekende montage

Alle bewegende en met de hand te monteren componenten zijn geel gekleurd. Bijzonder duidelijk blijken de voordelen van dit nieuwe bedieningsconcept bij het nieuwe afvoerventiel. Kijk daarvoor ook naar de fotogalerij.

Aanpasbare spoelhoeveelheden

De grote spoelbeurt van het inbouwreservoir biedt een volume van 3,5 tot 7,5 liter, de kleine spoelbeurt van 2 tot 4 liter. Met enkele handelingen zijn individuele instellingen in stappen van 0,5 liter mogelijk.

De toepassingen

We hebben onze keuze duidelijk vereenvoudigd. Er zijn drie voorwandtoepassingen. Bij droogbouw zijn dat Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie en Prevista Dry Plus voor de railmontage. Voor natbouw hebben we Prevista Pure. Alle systemen beschikken over hetzelfde inbouwreservoir. Zo kunt u binnen de kortste tijd een voorwandsysteem samenstellen en monteren.

Droogbouw

Onze nieuwe voorwandtoepassing Prevista Dry voor wandinstallatie en staanderconstructie vergemakkelijkt de installatie in droogbouwconstructies dankzij veel nieuwe functies. Ze is robuust afgewerkt en daarom maximaal betrouwbaar.

Prevista Dry

Met ons nieuwe voorwandsysteem bespaart u door het eenvoudige installatieconcept veel tijd en geld. Tegelijkertijd kan het flexibele op de behoeften van uw klanten worden ingesteld.

Snelle en eenvoudige montage

Na installatievoorbereidingen zoals het boren van gaten kan Prevista Dry worden geïnstalleerd met drie gereedschappen: rolmaat, waterpas en steeksleutel 13. Net als bij het inbouwreservoir zijn alle zonder gereedschap te monteren elementen geel. En op de wand monteert Prevista Dry zich bijna vanzelf: Met oplossingen zoals de wandhouder bespaart u door hun flexibiliteit extra tijd.

Intelligente snelspanners

De hoogteverstelling van wateraansluitingen en afvoeren voor wastafel en urinoir vergden tot dusver veel tijd. De nieuwe snelspanners revolutioneren deze bewerkingsstap en bieden een hoge stabiliteit die geenszins onderdoet voor een schroefverbinding.

Functies voor meer klantcomfort

Een belangrijk thema voor de toekomst is de voor meerdere generaties geschikte badkamer. Viega Prevista is in hoogte verstelbaar en daarop dus zeer goed voorbereid. Bovendien kunnen douche-WC's van alle bekende fabrikanten worden gemonteerd.

Individuele installatie op rails

Het Prevista Dry voorwandsysteem kan worden aangevuld met rail en verbinder. Het resultaat: Prevista Dry Plus – een systeem dat ten aanzien van individualiteit en montagecomfort toonaangevend is.

Naar Prevista Dry Plus Configurator

Prevista Dry Plus

Met Prevista Dry Plus kunnen ook extravagante wensen worden gerealiseerd. Het railsysteem biedt daarbij niet alleen grote vrijheid in de vormgeving, maar kan ook snel worden geïnstalleerd.

Vlotte montage in de rail

De installatie in de rail is even eenvoudig als aan de wand: Eenvoudig de nieuw ontwikkelde voet op de rail plaatsen, vergrendelen, klaar. Na de afstelling en bevestiging met de beide verbindingsstukken aan de bovenste rail hoeven alleen nog de wateraansluitingen te worden gemaakt. Uitvoerige informatie over de installatie van Prevista Dry Plus vindt u in de montagefilm.

Individuele designmogelijkheden

De meest elegante manier om Prevista Dry Plus te bekleden, zijn de MuroLive! meerlagenplaten van Murodesign. Dankzij grote designdiversiteit en eenvoudige cliptechniek bieden ze creatief en snel uitvoerbaar badkamerdesign, niet alleen voor renovatie en nieuwbouw van badkamers in woningen, maar ook in hotels en ziekenhuizen.

De online tool

Met de Viega Prevista online tool stelt u een stuklijst voor maatzuivere verbindingen op. Ook bijpassende montagetekeningen en aanbestedingsteksten kunt u ermee vervaardigen.

Natbouw

Moderne voorwandtechniek in combinatie met beproefde procedures: Met Prevista Pure en het nieuwe inbouwreservoir kunnen in natbouw individuele en hoogwaardige installaties met een lange levensduur worden gerealiseerd.

Prevista Pure

"Pure" verwijst in de internationale markt naar natbouw. Onze Prevista Pure voorwandblokken zijn afgestemd op de eisen in de natbouw. Ze scoren in enkelvoudige montage door hoge flexibiliteit. Er zijn blokken voor WC, urinoir, wastafel en bidet, elk in twee varianten met bouwhoogten van 820 mm en 1070 mm.

Volledig voorgemonteerd.

Om het u gemakkelijker te maken, is het inbouwreservoir volledig voorgemonteerd in Prevista Pure en is bediening aan de voorzijde mogelijk. De 820 mm-variant kan zonder problemen ook van boven worden bediend. Bovendien vergroot de flexibele diepte-instelling de variabiliteit bij de montage.

Inclusief geluidsisolatie

Geluiden moeten bij de bediening van een toiletspoeling zo goed mogelijk worden voorkomen. Prevista Pure zorgt daarvoor door de geluidsgeïsoleerde behuizing.